Heavy Luggage

Jeg skulle studere billedkunst i Antwerpen, men vendte hjem med kofferten full av musikk. Med mitt band The Beautybag ga jeg ut debutalbumet «Heavy Luggage» i 2012.

Musikken tar for seg den unge mannens møte med det urbane Europa, der avstandsforhold, entusiasme og rastløshet preger den Hamsun-aktige protagonisten.

Albumet er en samling med reisenotater, en koffert med dobbeltbunn, en gjenglemt dagbok, endeløse kjærlighetsserenader og skamløst sladder!

På albumet spiller Richard Nygård sammen med Morten Minothi Kristiansen (kontrabass), Kjetil Strømme (tangenter), Øystein Bergsvik (trommer), Eivind Norseng (gitarer og pedal steel). Albumet er produsert av André Viervoll og innspilt i Parachute Studio.

The Beautybag. Photo: Lars Myhren Holand
The Beautybag. Photo: Lars Myhren Holand

Kjøp albumet digitalt på iTunes
Kjøp albumet i fysisk format på Platekompaniet 
Lytt til albumet på Spotify

Album: Heavy Luggage
Artist: The Beautybag
Komponist og låtskriver: Richard Nygård
Katalognummer: OTR8011
Plateselskap : OffTheRecords
Distribusjon: Musikkoperatørene

Presseomtale
Nygård […] leverer prosa på engelsk vi ikkje akkurat er bortskjemd med frå norske låtskrivarar. Og han har snikra saman eit knippe glimrande melodiar til å følgje dei. (Firdaposten). The Beautybag finner sitt eget musikalske uttrykk i en spennende hybridisering mellom en rekke sjangere. (Hamar Arbeiderblad)

Leave a Reply